latest build for i386

December 31st, 2011

Home Forums GeeXboX for PC latest build for i386

This topic contains 343 replies, has 23 voices, and was last updated by  David75 4 months, 1 week ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 344 total)
  • Author
    Posts
  • #2173

    tomlohave
    Moderator

    If you want to test the latest build :
    it’s here : http://download.openbricks.org/

    edit : 24/12/2011
    I’ve uploaded an iso containing xbmc-addon-xvdr (https://github.com/pipelka/xbmc-addon-xvdr and https://github.com/pipelka/vdr-plugin-xvdr)

    is someone interesting to test ?

    http://download.openbricks.org/geexbox-devel-20111224-r13686-i386.iso

    0) configure your regional settings (timezone, etc)
    else records won’t work

    1) create our own channels.conf for vdr 1.7 ( -o7 ) (from putty or from vt2)
    for dvb-t ( -ft )in france ( -cFR ) , command line is :
    w_scan -ft -cFR -o7 > /root/channels.conf (be patient)
    cp /root/channels.conf /etc/vdr

    (else w_scan –help is your friend ;) )
    reboot

    2) activate xbmc-plugin-xvdr
    go to system/addons/installed add-ons/pvr clients
    Choose vdr xvdr client and enabled it

    3) in system/livetv/

    – check “enabled”

    4) go to live tv
    watch tv :)

    edit : 31/12/2011

    new iso : http://download.openbricks.org/geexbox-devel-20111230-r13719-i386.iso
    – update xbmc-vdr
    – problem with special caractère in epg displayed as “?” fixed
    – added eglibc-gconv-extra for subtitles
    – added extra-font-non free for subtitles

    don’t forget to do a scan before using the vdr addon (see previous post) and reboot

    Happy new year

    • This topic was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    • This topic was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    • This topic was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    • This topic was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    #2175

    jarwha
    Member

    Hi,

    -When shutdown, the system keeps playing an mp3 for a while (screen is black)…

    #2178

    craigus
    Member

    r13600 boots to blank / black screen on this hardware:

    Athlon 2100+
    ASUS a7n266-vm (nforce)
    Radeon 9200 (rv280)
    512 Mb DDR2

    #2195

    rockrock99
    Member

    r13631 boots to blank / black screen on this hardware:

    Asus N45SF Notebook
    I5-2430M
    nVidia 555M+Intel HD
    6G DDR3

    #2196

    tomlohave
    Moderator

    r13631 works like a charm for me (nvidia GeForce 9600M GT)
    does xorg run ? is this only a problem with xbmc ?

    #2197

    Draconis2941
    Member

    I was getting the r13600 blank screen as well, but the r13631 seems to have solved it. The remote support seems to have gone a bit wonky though. Fast forward, rewind and back all bring up the shutdown menu. It’s an old MCE remote with the original usb receiver. I’ve tried it with the actual remote and with a Logitech harmony programmed to act like one. I suppose I could tell the Harmony it was some other model if there is one that is known to work.

    #2199

    craigus
    Member

    Video and sound work for me with r13631, but selecting anything on the menu does nothing.Using modern MCE remote, I can navigate the menu, but if I select video or video/files, for example, nothing happens. I tried removing /root/.xbmc , just in case – no change,

    Athlon 2100+
    ASUS a7n266-vm (nforce)
    Radeon 9200 (rv280)
    512 Mb DDR2

    #2208

    tomlohave
    Moderator

    New iso with automount for usb/cd/dvd data
    No change for remote. I will look this evening
    http://download.openbricks.org/geexbox-devel-20111220-r13636-i386.iso

    for remote : what says :
    irw /var/run/lircd
    when pressing the key “enter” or “ok” on the remote

    • This reply was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    • This reply was modified 2 years, 9 months ago by  tomlohave.
    #2222

    tomlohave
    Moderator

    new iso : http://download.openbricks.org/geexbox-devel-20111220-r13637-i386.iso
    xbmc doesn’t crash when playing/stopping videos (at least for me)

    #2223

    Draconis2941
    Member

    I’ll have to try this when I get home tonight. Just two questions. For the remote question, I assume there is some sort of command line interface where I would check the commands you asked about. I’m not familiar with how to access it though. Second, is there a way to upgrade versions without having to start from scratch each time?

    #2225

    craigus
    Member

    OK, many MCE remote functions still not working in r13637. Arrows work, stop button works (and yes, no crash on stop unlike 13636). Fast forward, Enter/OK not working. Mouse navigation works (and wow – much less laggy than in XBMC Live).

    # irw /var/run/lircd
    connect: No such file or directory

    With 2.0 (remote does work):
    # irw /var/run/lircd
    -sh: irw: not found

    #2229

    josch.hh
    Member

    the same for me and my MCE remote, i can move in menus with the arrows, but the “select/ok/enter” (what ever it is called) button does not work.

    #2232

    tomlohave
    Moderator

    If someone wants help me to debug this, please contact me using my private mail.

    I need (to begin) the results of :
    lsusb
    dmesg
    cat /proc/bus/input/devices

    #2233

    craigus
    Member

    OK, I’ve sent the files to team@geexbox.org. Let me know if that’s not the correct mail.

    #2234

    tomlohave
    Moderator

    i think it will be reject if you are not a member
    send me them at tomlohave@gmail.com ;)
    Thanks

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 344 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.